Autobanden

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meestverkochte autobanden welke tevens ook onder de meeste auto’s gemonteerd zijn. Hierdoor zijn zomerbanden altijd beter verkrijgbaar in alle afmetingen vergeleken met all season banden of winterbanden. Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. In Nederland hebben wij het afgelopen jaar slechts enkele dagen onder deze temperatuur gezeten en geen sneeuw gezien. De zomerband was dus voor het afgelopen jaar in Nederland de beste keuze.

Voordelen zomerbanden

– Lagere slijtage
– Minder geluidsproductie
– Geschikt voor hogere snelheden
– Lagere kosten in aanschaf vergeleken met all season of winterbanden
– In elke maat verkrijgbaar

Winterbanden

Banden vormen de enige verbinding tussen de auto en het wegdek. Auto’s die op zomerbanden rijden in de winter hebben, net als op banden met onvoldoende profiel, meer kans om in een slip te raken. Daarom wordt geadviseerd om, zodra de “R” in de maand is, te kiezen voor winterbanden.

Als de temperatuur daalt tot +7 graden Celsius, zijn de prestaties van winterbanden al superieur. Door de bijzondere rubbersamenstelling blijven winterbanden altijd elastisch en flexibel bij lage temperaturen, terwijl zomerbanden juist harder en stugger worden. Winterbanden bieden dan veel meer grip en dus veiligheid.

All-season banden

Alle seizoensbanden, welke ook wel all weather banden of 4-seizoenen banden genoemd worden, zijn eigenlijk een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. De eigenschappen welke een zomerband heeft tijdens warmere en drogere omstandigheden en een winterband heeft tijdens koudere, nattere en ijzige omstandigheden komen terug in de all season band.

Omdat in Nederland het weer wisselend is en wij niet hele strenge winters hebben kan een all season band goed van pas komen. Hierdoor kun je het hele jaar met dezelfde band rijden.

Voordelen alle seizoensbanden
– Het hele jaar op een set banden kunnen rijden zonder te hoeven wisselen
– Geen extra set banden dus geen extra kosten
– Beter geschikt in de winter dan een zomerband

  • Altijd het beste advies
  • Kennis van alle automerken
  • Uitsluitend kwaliteitsonderdelen
  • Reparatie volgens fabrieksnormen
  • Vaste lage prijzen
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Montage zonder afspraak