Reparaties en onderhoud

Reparatie & Onderhoud

De monteurs van BandenProf partners zijn gediplomeerd en kunnen vakkundig iedere reparatie uitvoeren voor elk automerk. Of het nu gaat om kleine beurt of een grote beurt, u zult tevreden zijn en snel weer met een goed functionerende auto de werkplaats kunnen verlaten. Wij voeren onderhoudsbeurten uit voor alle automerken.

De monteurs van BandenProf zijn gediplomeerd en kunnen vakkundig iedere reparatie uitvoeren voor elk automerk. Of het nu gaat om kleine beurt of een grote beurt, u zult tevreden zijn en snel weer met een goed functionerende auto de werkplaats kunnen verlaten. Wij voeren onderhoudsbeurten uit voor alle automerken.

Niet goed gebalanceerde banden veroorzaken trillingen, die kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden. Bovendien veroorzaakt het onnodige slijtage van de wielophanging van de auto. Uw banden moeten gebalanceerd worden als ze voor het eerst worden gemonteerd, maar ook na een reparatie. De balancering moet tevens worden gecontroleerd bij de eerste tekenen van trillingen. Daarnaast adviseren wij u om jaarlijks uw banden te laten balanceren, ook direct na het plaatsen van winterbanden. Signalen die aangeven dat er sprake is van onbalans, in één of meerdere wielen, zijn trillen van het stuur en/of stoel bij een hoge snelheid of ongebruikelijke geluiden. Door het regelmatig balanceren van uw banden profiteert u van maximaal rijcomfort, een optimale wegligging én gaan uw banden langer mee.

Een auto die goed uitgelijnd is, rijdt merkbaar een stuk prettiger!
Iedereen heeft er wel eens van gehoord: het uitlijnen van een auto. Maar wat is dat nou eigenlijk? Uitlijnen heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Als de afstelling van het onderstel niet goed is (buiten de fabrieksnormen vallen), merkt u dat aan de volgende punten:

– Het loopvlak van uw banden loopt scheef af
– Uw auto trekt naar links of rechts
– Uw auto heeft een onstabiel weggedrag

Als u één van deze drie punten merkt, is het raadzaam om de auto te laten uitlijnen. Maar ook als de volgende werkzaamheden hebben plaatsgevonden aan uw auto is het raadzaam deze te laten uitlijnen:

– Vervanging van de schokdempers
– Vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels
– Werkzaamheden aan de spoorstang e.d.

Een goed uitgelijnde auto verlengt de levensduur van uw banden en is van groot belang voor uw rijveiligheid.